06-53159570 info@carelanka.nl

Thuis voor blinden

Tien blinden die op straat stonden konden de steun van Carelanka goed gebruiken

Blind en dakloos!! Dat is in een notendop het leed dat op ons Carelanka pad kwam en dat wij niet konden negeren. Met uw hulp konden wij deze groep mede mensen aan een nieuw huis en een nieuwe werkplaats helpen.

Met zijn tienen woonden ze in een oud gammel huis net buiten het dorpje Ahangama, zo’n 15 kilometer ten oosten van Galle. Al jaren!! En al jaren verdienden ze de kost met het maken van bezems, kaarsen en enveloppen. Ze hebben van oude materialen een drumstel gemaakt, hebben een keyboardje en zingen als ze daar de tijd voor hebben. Tja, ideaal was het niet, want het huis was vervallen en het dak zo lek als een mandje. Maar, ze waren met weinig tevreden. Eigenlijk waren ze best gelukkig met elkaar. Maar toen sloeg het onheil toe!! De huiseigenaar verdubbelde de huur en weigerde het dak te repareren en ander onderhoud te doen. Daar boven op wilde hij 2 jaar huur vooruit betaald hebben. Kortom, op 4 april 2010 hadden zij geen huis meer.
De YMBA, de Young Mens Buddhist Association vroeg ons om deze mensen te helpen. Zij stelden een huis beschikbaar waar ze met zijn tienen kunnen wonen. In korte tijd konden wij dit huis bewoonbaar maken en zo konden deze 10 blinden en slechtzienden binnen drie weken hun nieuwe woning betrekken.

Na verloop van tijd werd duidelijk dat dit huis geschikt was om in te wonen, maar te klein om als werkplaats te fungeren. De blinden verdienden de kost met het maken en verkopen van bezems, kaarsen en geursticks. Al enkele maanden later konden we de werkplaats openen.

Echt helemaal financieel onafhankelijk werden zij in april 2011 toen zij zijn gestart om wekelijks een concert te geven in het Unawatuna Beach Resort.

Mede dankzij uw steun is er voor deze groep van 10 mensen weer een nieuwe toekomst.

Carelanka blijft op de achtergrond een oogje in het zeil houden, maar uw en onze financiële steun is niet meer nodig!!

A

PROJECT GESTART: 2010

R

START EXIT FASE: 2011

@

START MONITOR FASE: 2014

P

LOKALE PARTNER: YOUNG MEN'S BUDDHIST ASSOCIATION

Blinden

EURO NODIG IN 2022

%

GESPONSORD