06-53159570 info@carelanka.nl

Bestuur Nederland

Piet van der Meulen

Piet van der Meulen

Voorzitter

Twee van onze kinderen komen uit Sri Lanka. In 2005 heb ik o.a. met Gerard de Jong (onze penningmeester) 4 weken in het noorden van Sri Lanka gewerkt en dat was de opstap om meer te willen doen. De kleinschaligheid van Carelanka en de belangeloze inzet van zowel bestuursleden, als vrijwilligers, die in Sri Lanka ons ondersteunen, zijn voor mij een belangrijke stimulans om als voorzitter het bestuur van Carelanka te ondersteunen. Daarbij vind ik het belangrijk om projecten uit te voeren die als uiteindelijk doel hebben de mensen in Sri Lanka op eigen benen te laten staan.

Gerard de Jong

Gerard de Jong

Coördinator & Penningmeester

Naast fondsenwerving bewaak ik de financiën. In Sri Lanka onderhoud ik de contacten met onze lokale partner organisaties en de lokale overheden. Daarnaast stuur ik vanuit Nederland onze lokale Nederlandse vrijwilliger aan.

Waarom ik dit doe? Omdat ik in de gelegenheid ben en de roeping voel om mijn naaste ver weg te versterken en te helpen talenten te ontwikkelen. Daar zet ik mij dan ook van harte voor in. Het is geweldig om op onze kleine schaal te doen wat zo nodig is: “Samen kwetsbare mensen sterker maken”.

Dewi Lepelaar

Dewi Lepelaar

Bestuurslid

Als geadopteerde uit Sri Lanka heb ik altijd een bijzondere band gehad met het land. Sinds mijn eerste bezoek aan het land in 1997 ga ik met regelmaat terug om het land en de mensen beter te leren kennen. Daarom heb ik als beginnend student een paar maanden als vrijwilliger op een schooltje in Kandy geholpen. De wens om iets voor de mensen en het land te betekenen is daarna altijd gebleven dus toen Jantiene Kreijkes aangaf dat er bij Carelanka een plek in het bestuur was heb ik daar niet lang over na hoeven denken. Dat de lokale bevolking nauw betrokken is bij de projecten zie ik als een groot pluspunt en een belangrijke reden om ze succesvol te maken. Ik kijk er erg naar uit om hier aan bij te kunnen dragen.

Kees Zachariasse

Kees Zachariasse

Bestuurslid

Sinds ons eerste bezoek aan Sri lanka in 1984, ben ik door het land gegrepen.
We hebben er een huis mogen bouwen voor een kennis die dat nodig had, en daarna betrokken geraakt bij Carelanka. De hulp die we bieden is er op gericht dat, met lokale inzet en middelen, mensen zelf gestimuleerd worden om er iets van te maken.

 

 

Jantiene Kreijkes

Jantiene Kreijkes

Bestuurslid

Ondanks dat ik een echte Nederlander ben, blijft mijn geboorteland Sri Lanka mij trekken. In 2000 ben ik voor het eerst terug geweest en voelde me er enorm thuis. Met ons gezin kwamen we in 2012 in contact met Gerard de Jong en zijn enthousiasme en inzet voor de projecten van Carelanka zijn de aanleiding geweest om ons in te gaan en in te blijven zetten voor de Stichting. In het voorjaar van 2015 hebben we alle projecten mogen bezoeken en met eigen ogen kunnen zien wat een werk er verzet is, maar ook hoe enthousiast en gelukkig de bewoners en kinderen zijn en hoe ze gestimuleerd worden om hun talenten te ontwikkelen, dankzij de sponsors van Stichting Carelanka!

Project managers Sri Lanka

Manon Kuin.

Carelanka vrijwilliger in Sri Lanka.

Manon Kuin

Mr. Sarath Dias.

Project manager van Metta Dagopvangcentrum en Sahabandu Bejaardentehuis.

 

foto carelanka team Sarath Dias

Mr. Devinda DeZoysa.

Project manager van Boossa school.

 

 

Devinda