06-53159570 info@carelanka.nl

Sahabandu Bejaardentehuis

Opvang van ouderen die niet meer thuis kunnen wonen

Sahabandu Elders Home in Wanduramba: twee slaapzalen met elk tien bedden en een gemeenschappelijke keuken met eetzaal, omgeven door rijstvelden. In de keuken helpen oma’s mee met het bereiden van de maaltijden. Vooralsnog alleen nog oma’s.

Tot begin 2014 was dit tehuis een kindertehuis, maar doordat kinderen weer zoveel mogelijk thuis of bij familie werden ondergebracht ontstond er een overcapaciteit en kwam dit mooie gebouw beschikbaar voor bejaarden uit de omgeving. Een voorziening die Wanduramba nog niet kende, maar wel nodig had. In 2005 is Carelanka begonnen met het renoveren van de gebouwen. Aandachtspunten waren hygiëne, toegankelijkheid en veiligheid. Alles gaat in overleg met onze lokale partner, de YMBA en de Matron en alles natuurlijk naar Sri Lankaanse maatstaf.

Naast de bouwwerkzaamheden gaan we, om de vereenzaming onder de bewoners te verminderen, sociaal emotionele projecten proberen op te zetten. Het ‘adopt a grandparent’ is daarbij een instrument. Families uit de omgeving ‘adopteren’ een opa of oma. Ze brengen bezoekjes, houden praatjes, helpen bij de persoonlijke verzorging of ondersteunen bij ziekenhuisopname.

A

PROJECT GESTART: 2014

R

START EXIT FASE: 2020

@

START MONITOR FASE: 2022

P

LOKALE PARTNER: YOUNG MEN'S BUDDHIST ASSOCIATION

Bejaarden

EURO NODIG IN 2022

%

GESPONSORD