06-53159570 info@carelanka.nl

Om heel erg blij van te worden!!

SenuriHet Metta Daycare Centre bestaat vijf jaar en is in de omgeving steeds bekender geworden. De laatste tijd gebeurt het steeds vaker dat er onaangekondigd een moeder met kind op de stoep staat. Veelal een kind dat geen geschikte plek heeft gevonden in regulier onderwijs en noodgedwongen thuis zit. Op Metta proberen we het kind zich welkom te laten voelen en wordt er een lesprogramma ontwikkeld toegespitst op de talenten van het kind.

Zo kwam een week of drie geleden Senuri binnen. Een meisje van twaalf jaar dat doof bleek te zijn. Wel had ze, kennelijk sinds kort, een gehoorapparaat, maar haar ouders konden niet duidelijk maken waardoor ze doof was en of ze echt wel helemaal doof was. Ook de herkomst van het gehoorapparaat bleef onduidelijk. Werk aan de winkel dus. De nodige testen en onderzoeken werden afgesproken. In de tussentijd is Anoma, onze speechtherapist, voorzichtig met haar aan de slag gegaan en draait ze mee met de groep waar dat kan.

Manon Kuin is onze lokale vrijwilliger die vooral op Metta heel bijzonder werk verricht. Zij stuurde me, twee weken nadat Senuri was binnen komen wandelen met haar ouders, het volgende bericht:

De ouders van het dove meisje zijn trouwens blij met ons. Moeder had gisteravond onze juf opgebeld om dat te vertellen. In plaats van alleen maar dingen aan te wijzen zegt ze nu thuis al woorden en dat deed ze eerst niet. Ook staat ze al vroeg op om zich klaar te maken om naar school te gaan, terwijl ze eerst nooit zin had om op te staan en vaak moest huilen.

Wat ons betreft is dat precies wat we bedoelen als we zeggen “Samen kwetsbare mensen sterker maken”.