06-53159570 info@carelanka.nl

Reisblog van Gerard: Delen met bezoekers op de Carelanka projecten

blog_1429883411067_o_19jlk5ko81kl719r99c0iofp633i_largeIedere reis naar Sri Lanka, naar de projecten van Carelanka, is bijzonder en altijd weer om een andere reden. Er is altijd wel een ceremonie, een feestdag of een andere speciale gelegenheid. Dat zorgt er ook voor dat ik altijd met bijzondere verhalen thuis kom die ik dan graag deel met anderen.

Ook deze reis was dat weer zo. Drie en vier mei vierden de Boedhistische Sri Lankanen de Vesak Poya. Een bijzonder feest tijdens de volle maan die, onder andere, in het teken staat van het delen. “Eén kaars kan vele andere kaarsen aansteken zonder er zelf onder te lijden”. Met die gedachte wordt er langs de weg gratis eten en drinken uitgereikt aan voorbijgangers.

Dat zelfde delen is natuurlijk ook wat Carelanka mag doen. In allerlei opzicht: delen van kennis, delen van onze rijkdom, maar we delen ook met heel veel mensen, bedrijven, kerken en scholen onze passie en kompassie.

IMG_9228Dat laatste delen was deze reis wel heel concreet. Een flink aantal mensen bezocht de Carelanka projecten. Bezoekers uit Oegstgeest, Veenendaal, Hardinxveld, Ierland en zelfs China.

IMG_9327Enorm leuk om echt in de projecten uit te mogen leggen wat we precies doen en waarom we doen wat we doen en hun vragen te beantwoorden. Het is ook goed om van anderen te horen hoe zij naar de projecten kijken, wat hen opvalt. Soms blijf je steken in je eigen denkpatronen en inzichten. De visie van anderen kan dat doorbreken.

Het is ook erg leuk om te zien wat anderen in de projecten op de foto zetten. Soms heel andere dingen dan ik zelf doe.
Juist daarom bij dit blog alleen maar foto’s die door de bezoekers zijn gemaakt.

Zou jij met je bedrijf, school of kerk of natuurlijk gewoon zelf, ook willen meedelen in passie en kompassie, laat het ons dan weten. We hebben allerlei materiaal beschikbaar om zoiets tot een succes te maken.

Tenslotte, ben je ook van plan naar Sri Lanka te gaan en wil je ook eens met eigen ogen zien wat het werk van Carelanka inhoudt, laat het ons dan weten via gerard@carelanka.nl. We heten je graag welkom om ook met jou te delen!

IMG_9437